Ontstaan

Historie, taak en toekomst van de Gineinders BV

1. Historie.

De Gineinders zijn bedacht door Nol van Roessel. Deze in Schijndel geboren schrijver maakte in de jaren zeventig van vorige eeuw een radioprogramma voor Omroep Brabant. Daarin vertelde hij als "De Contente Mens" elke week een aflevering over het fictieve gehucht Gineind. De kleurrijke gemeenschap van de aldaar gevestigde Gineinders kenmerkte zich door een eigengereide karaktertrek. Dat veroorzaakte dikwijls grappige maar ook nogal heftige conflicten met zowel eigen als "vrimd" volk. In dit gefantaseerde kader kon de verteller écht gebeurde geschiedenissen laten herbeleven zonder bestaande personen, hun reputatie en families aan kwaadsprekerij bloot te stellen. In 1982 begon een groepje Schijndelse jongelui zich bewust te worden van hun eigen gebreken en tekortkomingen. Zij waren afkomstig uit eigengereide leden van een bestaande carnavalsvereniging - de Morkolven - en besloten dat voorbeeld te volgen. Zo zijn "de Gineinders" opnieuw uitgevonden, een vereniging die zichzelf nimmer serieus heeft genomen en vastbesloten is daar ook nooit aan te beginnen.

2. Taak.

Om reden waarvan de toedracht verloren gegaan is, zijn sinds 1986 enkel mannen lid van de Gineinders. Deze leden zijn het ten aanzien van hun missie op vrijwel geen enkel punt eens, zelfs niet over de toevoeging BV. De uitleg van deze verkorting varieert van "bezopen vennotigheid" tot "boze vriendenclub". Naargelang het seizoen, het uur van de dag en de vraagsteller kunnen de antwoorden zich nog verder onderscheiden.

3. Toekomst.

De enige zekerheid die overeind blijft -althans tot op het moment dat deze tekst tot stand kwam- zijn de nakomelingen van de Gineinders die misschien, ooit, eventueel de fakkel zouden kunnen overnemen. Deze nieuwe loten aan de stam worden binnen de BV vertegenwoordigd door de Commissie "Ginkeinder". Het gros hiervan komt overigens voort uit de "Hartige Taarten", waarmee de BV openlijk sympathiseert. Al moet hierbij gewaarschuwd worden dat elke Gineinder dat om het even wanneer kan ontkennen.

Wie is er online?

We hebben 20 gasten en geen leden online

Agenda

<< Oktober 2018 >> 
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
151617192021
222324252628
293031    

Aftellen Carnaval

Carnaval 2018

Countdown
afgelopen


Sinds